Tjänster i löpteknik

I dagsläget erbjuds det en rad tjänster inom att förbättra löptekniken och efterfrågan på området växer stadigt.

Tjänsterna delas in i en del för privatpersoner och motionärer och en del för klubbar, förbund och föreningar.

Privatpersoner och motionärer

Löpare som är nya till löpteknik uppmanas att gå en mini-clinic innan mer personlig utbildning tillämpas.

Aktivitet Pris (Västerås)* Pris (Övriga Sverige)*
Mini-clinic i löpteknik (3h) 600kr 800kr
Uppföljnings-clinic (2h) 400kr 500kr
Privatlektion 60 min 600kr 800kr
Gruppträning 2-4 pers (1h) 400kr 500kr
     
* Alla priser gäller per person och inkluderar eventuella lokalkostnader och
   resekostnader för instruktör

Mini-clinic i löpteknik (3 timmar)

Den naturliga starten för att börja förbättra sin löpteknik är att delta i en mini-clinic i löpteknik. Den ger en perfekt grund då deltagaren får både den grundläggande teorin och en hel del praktik i löpteknik. Under de tre timmarna hinner man även med 2 videoanalyser.

Själva upplägget på en mini-clinic kan variera något mellan gångerna men innehållet är mer eller mindre detsamma. Vanligtvis startar den med filmning av deltagarnas löpning följt av teorigenomgång och analys av nuvarande löpteknik. Sedan är det dags att praktiskt förbättra löptekniken vilket merparten av tiden spenderas på. Utbildningen avslutas med ytterligare en filmning som utvärderas och deltagarna får råd om hur se ska fortsätta utveckla sin löpteknik.

En mini-clinic har max 12 deltagare och alla nivåer av löpare är välkomna, från den riktiga nybörjaren till den högpresterande löparen.

Mini-clinics läggs ut i aktivitetskalendern men det går även bra att skicka ett intresse-mail eller samla ihop en egen grupp och i samråd bestämma en lämplig tid.

Uppföljnings-clinic i löpteknik (2 timmar)

Efter att man har gått en mini-clinic och börjat applicera de nya kunskaperna på sin löpning uppkommer ofta funderingar på om man gör rätt. Tanken med uppföljnings-clinicen är att fortsätta utveckla löparens teknik.

Det går väldigt bra att återkommande deltaga i uppföljnings-clincs då de ger status på hur tekniken ser ut just nu och nya tips för fortsatt förbättring. 

Uppföljnings-clinicen innehåller en videoanalys och resterande tiden är vigd åt att praktiskt jobba vidare med löptekniken.

En uppföljnings-clinic har max 8 deltagare och läggs ut i aktivitetskalendern men det går även bra att skicka ett intresse-mail eller samla ihop en egen grupp och i samråd bestämma en lämplig tid.

Privatlektion 60 min

En privatlektion rekommenderas till en löpare som har kommit en bit i sin utveckling av löptekniken och vill ha koncentrerad specifik hjälp i den fortsatta träningen. Privatlektion lämpar sig även bra till löpare som har specifika problem med sin löpning, exempelvis skada eller rörelsemönster.

Under en privatlektion i löpteknik jobbar man med hjälp av videokamera och övningar för att utveckla deltagarens löpteknik.

För att boka tid skickar du ett e-mail med dina kontaktuppgifter så kommer du att bli kontaktad.

Gruppträning 60min (2-4 deltagare)

Gruppträning för 2-4 deltagare lämpar sig bra för det mindre gänget som har varit på en mini-clinic (eller som skaffat grundläggande kunskap på annat håll) och känner att de gemensamt vill utvecklas vidare.

Under en gruppträning i löpteknik jobbar man med hjälp av videokamera och övningar för att utveckla deltagarnas löpteknik.

Gruppträningar läggs inte ut i aktivitetskalendern utan skicka intressemail för att boka in en tid.

Klubbar, föreningar och förbund

För klubbar, föreningar och förbund är målet att försöka hitta en bra helhetslösning vilket gör att det krävs personlig diskussion.

Ta kontakt via telefon eller e-mail för vidare information och diskussioner.